NUNS i NDNV: Besramno saopštenje Ministarstva kulture i informisanja, ministar i državni sekretar moraju da odu

NUNS i NDNV smatraju da je saopštenje Ministarstva kulture i informisanja o naslovnoj stranici dnevnog lista Danas besramno, i da ministar Vladan Vukosavljević i državni sekretar Aleksandar Gajović moraju hitno da budu smenjeni.

09. Nov 2018

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je saopštenje Ministarstva kulture i informisanja o naslovnoj stranici dnevnog lista Danas besramno, i da ministar Vladan Vukosavljević i državni sekretar Aleksandar Gajović moraju hitno da budu smenjeni.

Podsećamo da su novinarska i medijska udruženja već tražila ostavku ministra i državnog sekretara zbog brojnih prethodnih skandala, kao što je ovogodišnji kriminalni konkurs za sufinansiranje medijskog sadržaja ili neuspešni pokušaj rada na Medijskoj strategiji.

Ovo saopštenje je međutim kap koji preliva svaku čašu, i ukoliko posle njega ministar i državni sekretar ostanu na svojim funkcijama, NUNS i NDNV će razmotriti da se odmah povuku iz dijaloga sa vlašću i radne grupe za izradu Medijske strategije.

Saopštenje podseća na najgora totalitaristička društva, i ukoliko ministar i državni sekretar ne budu smenjeni, biće to znak da Srbija ulazi u novu, još suroviju fazu obračuna sa medijskim slobodama.

Beograd – Novi Sad, 9. novembar 2018.

Print Friendly, PDF & Email