RTS ubacio fingirani kadar Vučića u prenos Makronovog govora

Posted on by admin

U prenos govora predsednika Francuske Emanuela Makrona, Radio-televizija Srbije danas je umontirala i “smrznuti kadar” (freeze frame) predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na kojem se vidi kako on pomno sluša šta se govori i kako su kamere stalno na njemu.

U prenos Makronovog obraćanja povodom 100. godišnjice od potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, montažeri RTS-a ubacili su nepomični, smrznuti kadar Vučića, kako bi izgledalo da su kamere stalno na njemu

Montažeri RTS-a su verovatno uzeli nepomičnu sliku kadra, u kojem se Vučić pojavio na sekundu ili dve, pa su ga potom, smrznutog, ubacili u direktan prenos. Valjda kako bi ispalo da je Vučić centralna figura na svečanosti.

Da stvar bude tragikomičnija, montaža je amaterski urađena, pošto se ni Vučić niti ljudi oko njega ne mrdaju.

Urnebesni pokušaj RTS-a prvi je primetio Milan Šarić s N1 televizije, koji je to objavio na Tviteru.

(Autonomija)

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. lala4ever 12. November 2018. at 6:36 PM - Reply

    TV Bastilja (toliko o “žutom” Bujketu, btw.)… Milanu Šariću, vama i Autonomiji svaka čast što ste ovo objavili, ali ne mogu da verujem da Šarićeva matična kuća N1 nije.

    Inače, podsetio bih mlađe čitaoce da je RTS iste takve lažirane montaže plasirala i tokom ’90-ih, naročito u vreme opsade i granatiranja Sarajeva, kada su podmetali predratne snimke Sarajeva kao “autentične”!

Leave A Response