NUNS i NDNV: Savet REM-a da se upristoji

NUNS i NDNV po ko zna koji put apeluju na REM da prestane sa besprizornim trovanjem javnosti, izmišljanjem političkih protivnika i targetiranjem kritičara vlasti.

22. Nov 2018

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine oštro osuđuju neprimerene napade Saveta Regulatornog tela za elektronske medije na novinarku Gordanu Sušu i Dragoljuba Petrovića, glavnog urednika Danasa.

Savet REM-a optužio je Sušu i Petrovića da se bavi se “agitpropom”, “bezuspešno spinuju” i “vode kampanju” protiv REM-a:

“Čija ste vi produžena ruka, kada vas ne zanima to što radimo po zakonima, striktno ih poštujemo i trudimo se da obezbedimo medijsko okruženje bez cenzure i bilo kakvih zabrana?“, navodi se između ostalog u spornom saopštenju.

NUNS i NDNV po ko zna koji put apeluju na REM da se pridržava zakona a Savet REM-a poziva da prestane sa besprizornim trovanjem javnosti, izmišljanjem političkih protivnika i targetiranjem kritičara vlasti i upozorava da je poslednji čas da se upristoje jer će samo tako imati argumente da upristoje medije za koje su nadležni.

NUNS i NDNV

Beograd-Novi Sad, 22.11.2018.

Print Friendly, PDF & Email