Ringijer Axel Springer: Ne prodajemo Blic

"Poslovni uspeh RAS u Srbiji stoji na čvrstim osnovama brenda Blic", rekao je Dekan.

07. Mar 2019

Mark Dekan, generalni direktor Ringier Axel Springer (RAS) Media AG, izjavio je da ta kompanija nema nameru da prodaje dnevni list “Blic” i da je Srbija za nju “uspešno i važno tržište”.

“Poslovni uspeh RAS u Srbiji stoji na čvrstim osnovama brenda ‘Blic’, koji je najrelevantniji list u Srbiji, dok je Blic.rs najposećeniji portal u ovom delu Evrope već deset godina”, rekao je on u intervju Nedeljniku.

On je dodao da je RAS, sem medijskog biznisa, uspeo da razvije i granu u e-trgovini, koju predvode sajtovi Nekretnine.rs, za koji je rekao da je “apsolutni tržišni lider u svom domenu”, i MojAuto.rs, koji je na samom vrhu.

“Želimo da razvijamo biznis u ovom polju rastućeg srpskog tržišta”, dodao je on.

Kompanija RAS je, povodom godišnjice ubistva slovačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice, u Bratislavi organizovala konferenciju o slobodi štampe, na kojoj je bilo reči o problemima (istraživačkog) novinarstva, ali i o tesnoj vezi biznisa i novinarstva.

“Želeli smo da se prisetimo Jana Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove i da ohrabrimo evropske vlade, parlamente i izdavače da stvore okvirne uslove koji će pomoći novinarima da ostanu kritički nastrojeni i nezavisni. Želeli smo i da otvorimo pitanje ekonomskih resursa, koji su neophodni da se podrže novinari koji istražuju”, rekao je Dekan.

(Beta)