NUNS: Napadom na N1, tabloid Informer nastavlja kampanju u službi vlasti

Posted on by admin

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas kako se navodi, “novi napad” lista Informer na televiziju N1, ocenjujući da je to “još jedna manifestacija beščašća i neprofesionalnosti tabloida koji služi isključivo propagandi vladajuće nomenklature”.

NUNS je u saopštenju ocenio da je izveštavanje N1 o jučerašnjim dešavanjima na severu Kosovu bilo “profesionalno i nepristrasno, te da je napad Informera samo nastavak kontinuirane kampanje protiv nezavisnih medija”.

“Informer u svom ustaljenom maniru objavljuje optužnice i poternice protiv medija i novinara koji nisu po ukusu vlasti i targetira ih kao izdajnike i ili saveznike opozicionih lidera. Tako u tekstu objavljenom juče na sajtu Informera, televizija N1 se po ko zna koji put proglašava za Đilasovu i pritom joj se podmeće da je optužila Srbe za napad ROSU na Kosovu”, stoji u saopštenju.

NUNS je naveo i da je “doprinos prljavoj kampanji dala kao i obično, TV Pink koja je pomenutu optužnicu protiv N1 objavila na svom sajtu gotovo istovremeno kada i Informer, u skladu sa svojom uređivačkom politikom koja neskriveno služi vladajućoj garnituri”.

Udruženje je najavilo da će preko svojih predstavnika u Savetu za štampu tražiti da se to telo izjasni o kršenju novinarske etike u tekstu Informera.

(Beta)

Leave A Response