Novinarki KRIK-a obijena kuća dok je bila van Srbije

MUP: Prijavljeno obijanje kuće novinarke KRIK-a, u toku uviđaj

04. Oct 2019

Novinarki KRIK-a Milici Vojinović obijena je kuća dok se sa porodicom nalazila van Srbije, saopštio je danas taj istraživački portal.

Kako se navodi, njena rođaka je zatekla obijenu porodičnu kuću a slučaj će biti prijavljen policiji i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara.

“Još nije poznato da li je nešto ukradeno, ali u kući u kojoj novinarka živi nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i budući rad naše organizacije. Stvari su izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji”, navodi se u saopštenju.

Redakcija KRIK-a pozvala je nadležne da što pre ispitaju slučaj i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom.

Pre dve i po godine novinarki KRIK-a Dragani Pećo obijen je i ispreturan stan i tada ništa nije ukradeno. Iako prijavljen policiji, taj slučaj i dalje nije rešen.

MUP: Prijavljeno obijanje kuće novinarke KRIK-a, u toku uviđaj

Policijska uprava za grad Beograd saopštila je danas da je dobila prijavu o obijanju kuće u kojoj živi novinarka istraživačkog portala KRIK Milica Vojinović, a koja je po navodima policije, vlasništvo njenog oca.

Kako je saopštio MUP, policajci stanice Čukarica i uviđajna ekipa kriminalističke policije vrše uviđaj na licu mesta.

“Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja prijavljenog događaja”, stoji u saopštenju.

(Beta)