NDNV raspisuje konkurs za desetomesečni program usavršavanja namenjen mladim novinarima

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15. januar 2020. godine u 17 sati.

03. Dec 2019

Reading Time: 2 minutes

Tražimo 20 mladih, motivisanih novinara i novinarki, studenata žurnalistike, postdiplomaca ili novinara na početku karijere, koji će kroz deset meseci programa za stručno usavršavanje i rada sa novinarima Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra VOICE iz Novog Sada, steći moderne i relevantne veštine neophodne za novinarstvo 21. veka.

Tokom programa učesnici će biti podeljeni u tematske grupe prema svojim ličnim interesovanjima:

  1. audio/video grupa,
  2. grupa fact-checking,
  3. grupa za finansijsku forenziku,
  4. grupa za društvene mreže i online fundraising.

Učesnici programa dobiće teorijska znanja iz oblasti istraživačkog i analitičkog novinarstva, digitalnog, odnosno multimedijalnog novinarstva, onlajn i donacijskog fandrejzinga, medijske legislative i bezbednosti novinara, fekt čekinga i data novinarstva.

Tokom deset meseci učesnike očekuje i plaćen praktični rad u sledećim oblastima: mobilna video produkcija (mojo), audio i zvučna produkcija (podcasts), multimedijalno novinarstvo, storytelling, rad sa novinarima redakcije VOICE, rad na istraživačkoj temi, finansijska forenzika, targetiranje i promocija na društvenim mrežama, izgradnja zajednice, medijski biznis modeli.

Partnerski mediji NDNV iz cele Vojvodine pružiće učesnicima i priliku da svoje nove kompetencije isprobaju u njihovom okruženju. Program prevdiđa i jednodnevnu posetu partnerskim medijima prema odabranoj tematskoj grupi. Poseta je zamišljena kao “redakcijski” sastanak na kojem će urednici predstaviti potencijalne probleme lokalnih zajednica u kojima funkcionišu, a o kojima će grupe studenata kasnije izveštavati i promovisati rezultate tih sadržaja.

Mladi novinari će kroz ovaj program stručnog usavršavanja dobiti i priliku da objave svoje tekstove i multimedijalne radove, pored sajtova partnera, i na sajtu VOICE-a, koji izdaje NDNV.


Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15. januar 2020. godine u 17 sati.


O rezultatima konkursa prijavljeni kandidati biće obavešteni nakon završene evaluacije aplikacija.

Novinari interni dobiće priliku da rade u NDNV Media Hub-u, koji se nalazi na SPENS-u (Sutjeska 2, Novi Sad), kao i da koriste tehničku opremu i resurse NDNV-a.

Za konkurs je potrebno popuniti prijavni formular, koji se nalazi na ovom linku, a u kojem je potrebno rangirati preferencije prema određenoj tematskoj grupi, dok u odeljku “motivaciono pismo” treba obrazložiti svoje interesovanje, kompetenciju i izbor tematske grupe. Na mejl internship@ndnv.flywheelsites.com potrebno je dostaviti i profesionalni CV kandidata.

Treneri i mentori biće stručnjaci koji se u praksi već dugi niz godina bave svim segmentima novinarskog posla, urednici i fekt čekeri VOICE-a, kao i drugi stručnjaci za digitalnu produkciju i onlajn medijsko okruženje, sa idejom da najbolje studente prime i zaposle u redakciji.

Za dodatna pitanja možete kontakitirati Kristinu Molnar na – kristina.molnar@ndnv.flywheelsites.com.

Program podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Print Friendly, PDF & Email