Peković podneo ostavku na mesto člana saveta REM-a

Posle ostavke Pekovića, skupštinski Odbor za kulturu i informisanje trebalo bi da raspiše konkurs za izbor novog člana Saveta REM-a.

20. Jan 2020

Reading Time: < 1 minute

Član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Peković podneo je ostavku na to mesto, saznaje agencija Beta.

Za člana Saveta REM-a Peković je prvi put izabran 16. decembra 2009. godine i mandat mu je trajao do decembra 2015. godine.

Peković je u jesen iste godine bio kandidat sportskih organizacija za člana Saveta REM kojeg predlažu organizacije za prava dece i slobodu govora, ali tada nije izabran za kandidata.

Nakon vanrednih parlamentarnih izbora u aprilu 2016. Pekovića je za člana Saveta REM predložilo udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji, a većina poslanika Skupštine je 14. oktobra 2016. godine taj predlog podržala.

Skupština Srbije je krajem 2019. Godine izabrala Juditu Popović, Zorana Simjanovića i Aleksandra Vitkovića za nove članove Saveta REM-a i tada je bilo najavljeno da će se pre narednih izbora birati još dva člana.

Izbor takozvanih tri plus dva saveta REMa bio je deo međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom evropskih parlamentaraca.

Posle ostavke Pekovića, skupštinski Odbor za kulturu i informisanje trebalo bi da raspiše konkurs za izbor novog člana Saveta REM-a.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email