Nova onlajn emisija “Radnici u Srbiji – ućutkana klasa” u četvrtak 28. maja

Tema emisije biće položaj radnika u Srbiji u vreme pandemije, uticaj ekonomske krize na tržište rada i funkcionisanje zaštite radnih prava

26. May 2020

Nezavisno društvo Novinara Vojvodine poziva vas da svakog četvrtka, tačno u podne, pratite naše onlajn emisije u kojima ćemo debatovati o problemima sa kojima se suočavaju građani u vanrednim okolnostima u kojima živimo.

Tema emisije “Radnici u Srbiji – ućutkana klasa“ u četvrtak, 28. maja, u 12.00 časova, biće položaj radnika u Srbiji u vreme pandemije, uticaj ekonomske krize na tržište rada i funkcionisanje zaštite radnih prava.

Učestvuju:

  • Dragan Milanović Pilac, predsednik Sindikata KUM UGS
  • Miloš Vučković, glavni urednik portala Radnik
  • Irena Pejić, novinarka portala Mašina

Voditelj: Darko Šper, novinar

Partijsko zapošljavanje, prekarni položaj, jeftina radna snaga – određuju tržiše rada u Srbiji koje se godinama suočava sa sužavanjem prava radnika, ali i masovnim odlivom, ne samo stručnjaka nego i svih kvalifikovanih radnika iz zemlje. Da li će aktuelna pandemija uticati na promene u odnosima države i radničke klase u Srbiji? Da li je partija postala jedini poslodavac? Kako sprečiti partijsko zapošljavanje i manipulacije radnim mestima? Zašto na političkoj sceni ne postoje akteri koji bi štitili inetrese sveta rada, i da li su radnicima prijemčiviji nacionalnistički i mitološki programi nego oni koji bi se bazirali na zaštiti njihovih interesa?

Emisije će se emitovati na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a projekat je podržala Trag fondacija u okviru programa “Aktivne zajednice”.

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” započeo početkom aprila povodom privođenja naše koleginice Ane Lalić.

Mi smo Poslednja linija odbrane!

Nezavisno društvo novinara Vojvodine