Nove pretnje uredniku Južnih vesti

Pozivajući se na visoke funkcionere SNS jedan od članova te stranke uputio je ozbiljne pretnje novinaru i uredniku Juž

22. Mar 2014

Reading Time: 2 minutes

Predrag BlagojevicPozivajući se na visoke funkcionere SNS jedan od članova te stranke uputio je ozbiljne pretnje novinaru i uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću.

Bojan Marinković zvani Bojzi (36), vlasnik lokalnog fudbalskog kluba i ugostiteljskog objekta, pozvao je telefonom Blagojevića u petak popodne i “upozorio ga” da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima.

– Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno – čuje se, između ostalog, na snimku telefonskog razgovora.

U telefonskom razgovoru, čiji je snimak na zahtev Osnovnog tužilaštva predat policiji, Marinković se pozivao na svoje političke veze u Srpskoj naprednoj stranci i pomenuo da mu je brat jedan od ministara.

Pretpostavka je da je reč o ministru za lokalnu samoupravu i funkcioneru SNS Igoru Miroviću, čiju fotografiju ima kao “profilnu” na svom Fejsbuku i sa kojim ima čitav niz fotografija iz predizborne kampanje, a gde ga obeležava kao brata.

O pretnjama je obaveštena policija, a kako Južne vesti saznaju policija je još sinoć obavila razgovor sa Marinkovićem.

Juzne vesti Bojzi i MirovicPodsetimo, ovo je već drugi put za manje od godinu dana da su Blagojeviću pretili visoki funkcioneri SNS iz Niša, koji su takođe bili nezadovoljni zbog izveštavanja Južnih vesti o zloupotrebama kadrova te stranke.

Tužilaštvo je zbog tih pretnji podiglo optužnicu protiv direktora Toplane i još dve osobe. Do sada su održana dva suđenja, a naredno je zakazano za 3. april.

Predrag Blagojević je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti i poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije za Niš. Dobitnik je nagrade za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac” za 2013. godinu.

(Južne vesti) 

Print Friendly, PDF & Email