Sekretarijat osudio izjavu poslanika SNS o Dnevniku

Vojvođanski sekretarijat za privredu odbacio je danas ocene pokrajinskog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Damira Zobenice da je Vlada Vojvodine odgovorna za "katastrofalno" stanje u preduzeću Dnevnik holding i naveo da su u pokrajinskom budžetu obezbeđena sredstva za sprovođenje programa tog preduzeća.

26. Mar 2014

Reading Time: < 1 minute

Vojvođanski sekretarijat za privredu odbacio je danas ocene pokrajinskog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Damira Zobenice da je Vlada Vojvodine odgovorna za “katastrofalno” stanje u preduzeću Dnevnik holding i naveo da su u pokrajinskom budžetu obezbeđena sredstva za sprovođenje programa tog preduzeća.

“Izjava Damira Zobenice da je najveći akcionar, odnosno Vlada Vojvodine, stavila šapu na Dnevnik holding je skandalozna i potpuno u stilu već prepoznatljivog ponašanja ovog gospodina”, navodi se u saopštenju za javnost. Dodaje se da je Vlada Vojvodine, kao osnivač i najveći akcionar Dnevnik holdinga u restrukturiranju, sve vreme finansijski pomagala to preduzeće kako ne bi otišlo u stečaj.

Direktorica Dnevnik holdinga Tanja Brdar apelovala je juče na najveće akcionare tog preduzeća, vlade Srbije i Vojvodine, da postignu kompromis i da na Skupštini akcionara usvoje program restrukturiranja tog preduzeća, koje će u suprotnom otići u stečaj.

“Kraj 2014. godine je Dan D kada će se preduzeća koja su u restrukturiranju ugasiti, ako se ne nađe rešenje”, upozorila je direktorica Dnevnik holdinga na sednici Odbora za informisanje Skupštine Vojvodine.

Član Odbora za informisanje iz redova SNS-a Damir Zobenica rekao je da Republika Srbija i Grad Novi Sad imaju više od 50 odsto vlasništva u Dnevnik holding i najavio da će oni uskoro preuzeti upravljanje Dnevnikom.

“Iskreno se nadam da će nakon toga Dnevnik postati preduzeće kakvo bi trebalo da bude. Većinski vlasnici, Republika i grad, će postaviti novo rukovodstvo”, poručio je Zobenica, koji je optužio Vladu Vojvodine da je kriva za sadašnje “katastrofalno” stanje u Dnevnik holdingu.

Vlada Vojvodine ima 48,6 odsto vlasništva u Dnevnik holdingu, 48,4 Vlada Srbije, 1,9 odsto Grad Novi Sad, a po 0,5 odsto imaju Nacionalna služba za zapošljavanje i 14 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Beta

Print Friendly, PDF & Email