NDNV: Sprečiti pritisak na uređivačku politiku RTV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje pritisak političke partije Treća Srbija na Radio – televiziju Vojvodine, u slučaju priloga o bivšem radniku Javnog komunalnog preduzeća Informatika. NDNV skreće pažnju javnosti da je to pokušaj vršenja pritiska i uticaja na uređivačku politiku ovog medija, koji je svakako jedan od najboljih u Srbiji.

29. Mar 2014

Reading Time: < 1 minute

labudovicNezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje pritisak političke partije Treća Srbija na Radio – televiziju Vojvodine, u slučaju priloga o bivšem radniku Javnog komunalnog preduzeća Informatika. NDNV skreće pažnju javnosti da je to pokušaj vršenja pritiska i uticaja na uređivačku politiku ovog medija, koji je svakako jedan od najboljih u Srbiji.

NDNV puža punu podršku kolegama sa Radio – televizije Vojvodine, a političkim partijama poručujemo da mediji ne postoje zbog njih nego zbog građana Novog Sada i Vojvodine.

Smatramo da su kolege sa pokrajinskog javnog servisa postupile potpuno profesionalno u prilogu koji Treća Srbija ocenjuje kao sporan.

Ujedno ohrabrujemo medije da nastave da istražuju ovaj konkretan slučaj i da uopšte nastave da istažuju teme o načinima na koje se upravlja javnim komunalnim preduzećima u Novom Sadu, jer postoje ozbiljne indicije o nezakonitim radnjama, velikim zlouptrebama i čerupanju gradske imovine kakvu Novi Sad ne pamti.

NDNV će pružiti svaku vrstu zaštite medijima i novinarima na koje se vrši pritisak, a o ovom konkretnom slučaju ugrožavanja nezavisnosti i slobode Javnog servisa Vojvodine obavestićemo domaću i međunarodnu zainteresovanu javnost.

NDNV,
29. marta 2014.

Print Friendly, PDF & Email