Slaviša Grujić: Autocenzura i nedostatak istraživačkog novinarstva

Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić izjavio je da su najveći problemi koji pogađaju medije autocenzura, nedostatak istraživačkog novinarstva, netransparentnost vlasništva i tabloidizacija.

04. Apr 2014

Reading Time: < 1 minute

slavisa_grujic_600Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić izjavio je da su najveći problemi koji pogađaju medije autocenzura, nedostatak istraživačkog novinarstva, netransparentnost vlasništva i tabloidizacija.

Tabloidizacija je veoma opasan problem koji zahvata ne samo medije već celo društvo, a mediji su dovedeni u situaciju da unapred odustaju od neprijatnih pitanja i istraživačkih tekstova, rekao je Grujić, ali je dodao da “ipak” postoje novinari i mediji koji tome ne podležu.

Grujić je oceni da poseban problem predstavlja činjenica da su novinarske plate “mizerne”, čime se dovodi u pitanje sam angažman novinara.

“Ako na to dodamo da prolaze oni mediji koji su bazirani na tabloidnom izveštavanju, da stalno živimo u nekom rijaliti šou, sve to onda jeste ona sumorna slika medija u Srbiji”, rekao je Grujić za novosadski Radio 021.

(NDNV/021)

Print Friendly, PDF & Email