Okrugli sto: “Finansiranje i privatizacija medija u svetlu novih medijskih zakona”

Okrugli sto „Finansiranje i privatizacija medija u svetlu novih medijskih zakona“ održaće se u petak, 10. oktobra 2014. sa početkom u 11h u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), Zmaj Jovina 3, Novi Sad

07. Oct 2014

Reading Time: 2 minutes

MO logo 1U ime Novosadske novinarske škole (NNŠ) i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) pozivamo vas da prisustvujete okruglom stolu „Finansiranje i privatizacija medija u svetlu novih medijskih zakona“ koji će se održati u petak, 10. oktobra 2014. sa početkom u 11h u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), Zmaj Jovina 3, Novi Sad.

Moderator okruglog stola biće prof. Rade Veljanovski a panelisti su predstavnik Duško Puđa, zamenik direktora Agencije za privatizaciju, ekspert za medijsko pravo Slobodan Kremenjak, državni sekretar zadužen za medije Saša Mirković, predstavnik kompanije Deloitte, kao i Tanja Maksić iz BIRN-a i Nedim Sejdinović iz NDNV-a koji će predstaviti svoja istraživanja o finansiranju medija.

Teme o kojima će se govoriti odnosiće se na:

  • proceduralne uslove privatizacije i procenu kapitala medija,
  • propise kojima se uređuju uslovi i postupak privatizacije,
  • sprovođenje odredbi zakona koje se odnose na kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja koji su od javnog interesa,
  • pripremu medijskih radnika na mogućnost obustave prodaje kapitala i prenos akcija na zaposlene bez naknade,
  • šta će se dogoditi sa medijima koji nemaju nekreatnine u svom vlasništvu,
  • na koji način će lokalne samouprave biti u obavezi da sufinansiraju medije i kako će ovaj postupak biti kontrolisan i sl.

U delu predviđenom za diskusiju na pitanja prisutnih, uz paneliste će odgovarati i Jovanka Matić, istraživačica na projektu South East Media Observatory i Kalman Kuntić, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje.

Događaju će prisustvovati predstavnici lokalnih medija koje pogađaju novi medijski zakoni, predstavnici novinarskih udruženja i organizacija civilnog društva, međunarodne organizacije koje se u svom programu fokusiraju na slobodu medija i predstavnici vlasti na lokalnom, pokrajinskom i nacionalnom nivou.

Ovaj okrugli sto deo je međunarodnog projekta South East Media Observatory (http://mediaobservatory.net/about) u okviru kojeg Novosadska novinarska škola kao deo mreže medijskih organizacija i organizacija civinog društva ima cilj da utiče na povećanje medijskih sloboda i pluralizma i utiče na medijske reforme u zemljama Jugoistočne Evrope.

Realizaciju ovog projekta je finansijski je podržala Evropska komisija, program „Podrška civilnom društvu“.

Pozivamo vas da nam potvrdite svoje prisustvo na imejl adresu marina@novinarska-skola.org.rs.

 

Print Friendly, PDF & Email