NUNS: Kazniti napadače na novinara Bogosavljevića

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva da policija najhitnije preda nadležnom Tužilaštvu lica koja su juče u Novom Sadu fizički napali Žarka Bogosavljevića, novinara novosadskog Radija 021, dok je radio svoj posao

28. Jan 2015

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva da policija najhitnije preda nadležnom Tužilaštvu lica koja su juče u Novom Sadu fizički napali Žarka Bogosavljevića, novinara novosadskog Radija 021, dok je radio svoj posao.

Novinar Žarko Bogosavljević napadnut je juče oko osam časova ujutro dok je fotografisao gužvu posle lakše saobraćajke, u centru Novog Sada, u kojoj su učestvovala dva automobila – „pasat“ i „fijat stilo“. Na Bogosavljevića su nasrnuli muškarci koji su se nalazili u „fijatu“.

“Sudar se dogodio na nekih stotinak metara od redakcije. Urednik me poslao da fotografišem mesto nezgode i gužvu koja je nastala u ulici Jovana Subotića i okolnim ulicama”, izjavio je za Bogosavljević.

Prema njegovim rečima, uredno se predstavio da je novinar, ali je jedan od muškaraca iz “fijata” zahtevao da prestane sa fotografisanjem.

“Prišao mi je ubrzanim korakom i vikao: Beži, skloni se ili ću te udariti. Kada sam rekao da ne može da me tera jer radim svoj posao, počeo je da me šutira. Uspeo je da me udari jednom u levu stranu leđa, ali su odmah prišli policajci koji su čuli kada sam viknuo da sam novinar i da su me napali. Oni su ga vratili ka njegovom vozilu”, rekao je Bogosavljević.

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 28.01.2014.

Print Friendly, PDF & Email