NDNV: Treća Srbija nastavlja da progoni novinare

NDNV najoštrije osuđuje napad generalnog sekretara stranke Treća Srbija Aleksandra Đurđeva na novinarku dnevnog lista Blic Anu Lalić, koju je optužio da radi za “hrvatsku obaveštajnu službu”.

31. Mar 2015

Reading Time: 2 minutes

logondnvNezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje napad generalnog sekretara stranke Treća Srbija Aleksandra Đurđeva na novinarku dnevnog lista Blic Anu Lalić, koju je optužio da radi za “hrvatsku obaveštajnu službu”. Funkcioneri ove stranke nastavljaju tako da šire paranoju nezamislivih razmera, videći svuda oko sebe špijune i utvare, i markirajući kao mete sve one, a naročito novinare, koji se ne uklapaju u njihov mentalni sklop.

To je verovatno posledica činjenice da se dosta dobro razumeju u špijunska posla. NDNV zato poziva nadležne državne organe Republike Srbije da istraže načine na koje se finansira ova “politička organizacija” i da tako utvrde da li je upravo Treća Srbija možda agentura jedne strane države. Reč je o organizaciji koja je u više navrata svojom podrškom separatistima u Ukrajini nanosila veliku štetu međunarodnom ugledu države Srbije i tako kršila osnovni spoljnopolitički princip Srbije kada je kriza u Ukrajini u pitanju.

NDNV postavlja pitanje i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću iz redova Srpske napredne stranke dokle misli da toleriše bahatost svojih koalicionih “trećesrbijanskih” partnera. Od Vučevića zahtevamo i da pruži javnosti odgovore na pitanja kada će biti istražene optužbe u vezi sa poslovanjem JKP Lisje, JKP Informatika, kojima upravlja upravo Treća Srbija. Tražimo odgovore na pitanje i ko će nadoknaditi nemerljivu štetu koju su ugledu grada naneli funkcioneri Treće Srbije koji upravljaju Kulturnim centrom Novog Sada. Pitanja je veoma mnogo, a odgovor zasad nijedan.

NDNV će o napadu na novinarku Blica Anu Lalić obavestiti zainteresovanu domaću i međunarodnu javnost.

NDNV

Print Friendly, PDF & Email