NUNS: Kazniti napadača na novinara Senada Župljanina

NUNS najoštrije osuđuje jučerašnji fizički napad na novinara Senada Župljanina koga je na radnom mestu, u Odeljenju za informisanje gradske uprave Novog Pazara, pretukao pripadnik obezbeđenja. NUNS zahteva da se prema napadaču preduzmu zakonom predviđene sankcije.

22. Apr 2015

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje jučerašnji fizički napad na novinara Senada Župljanina koga je na radnom mestu, u Odeljenju za informisanje gradske uprave Novog Pazara, pretukao pripadnik obezbeđenja. NUNS zahteva da se prema napadaču preduzmu zakonom predviđene sankcije.

Prema izjavi Senada Župljanina, pripadnik obezbeđenja gradske uprave ga je napao u holu dok je čekao da se završi sastanak sa kojeg je izveštavao. Napadač ga je psovao i vređao nezadovoljan što ga nema na fotografijama na gradskom sajtu, sa proslave organizovane u ponedeljak povodom proslave Dana Novog Pazara.

– Najpre me je verbalno vređao, pretio da će me naučiti pameti, a na moju konstantaciju da ja samo radim svoj posao nasrnuo na mene. Dva puta me ošamario, a kada sam pao, udario me je nogom u predelu grudi. Kolege su prišle da me odbrane, a on je otišao niz stepenice rekavši mi da je ovo samo početak I da ću ga zapamtiti – izjavio je kolega Župljanin, koji je napad prijavi opoliciji.

Napad na Župljanina javno je osudio potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić zahtevajući od novopazarske policije i Tužilaštva “da se ovaj slučaj nasrtaja na novinara u potpunosti rasvetli a počinioci privedu licu pravde i adekvatno kazne kako bi se sprečili dalji nemili događaji i ataci na ovu profesiju”.

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 22. aprila 2015.

Print Friendly, PDF & Email