NUNS:Svi aspekti ubistva 16 radnika RTS jos nisu rasvetljeni

NUNS je danas izrazio nezadovoljstvo zbog toga što svi aspekti ubistva 16 medijskih radnika u NATO bombardovanju zgrade RTS-a pre 16 godina još nisu rasvetljeni i što se ta tragedija i dalje koristi kao povod za politička prepucavanja

23. Apr 2015

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas nezadovoljstvo zbog toga što svi aspekti ubistva 16 medijskih radnika u NATO bombardovanju zgrade RTS-a pre 16 godina još nisu rasvetljeni i što se ta tragedija i dalje koristi kao povod za politička prepucavanja.

U saopštenju NUNS je naveo da su nadležni organi dužni da pred lice pravde izvedu sve one koji su odgovorni zbog toga što koleginice i kolege nisu na vreme evakuisani iz zgrade televizije u berdarevoj ulici.

“Sudski proces i pravosnažna presuda Dragoljubu Milanoviću, tadašnjem direktoru RTS, ne smeju da posluže za aboliciju svih oni koji su svesno ili nesvesno žrtvovali 16 nedužnih ljudi”, naveo je NUNS.

Udruženje je dodalo da nikada nije smatralo Milanovića jedinim odgovornim za tu tragediju i da zbog toga traži da se istraga o ovom slučaju obnovi i proširi na sve one pojedince iz vojnog i političkog vrha, koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem saučestvovali u zločinu.

“Javnost bi trebalo konačno da sazna da li su vojne i civilne vlasti Srbije bile upozorene na opasnost od bombardovanja zgrade RTS-a i, ako jesu, zašto nisu preduzele odgovarajuće mere”, piše u saopštenju.
Kako se navodi, takav zahtev ni na koji način ne abolira one koji su naredili i izvršili samo bombardovanje, jer vojni napadi na medije ni u kom slučaju ne mogu biti legitimni.

NUNS je dodao da pruža punu podršku porodicama stradalih u svim njihovim naporima da se konačno dođe do istine.

Beta

Print Friendly, PDF & Email