Zaustaviti manipulisanje tragedijama

Ministarstvo kulture i informisanja podržava oštre reakcije novinarskih udruženja povodom izveštavanja pojedinih medija o tragičnoj smrti dvanaestogodišnjeg S. I. i najavljuje da će, u okviru svojih nadležnosti, preduzeti sve zakonom propisane mere protiv odgovornih lica zbog kršenja odredbi Zakona o javnom informisanju i medijima.

16. Jun 2015

Reading Time: < 1 minute

Beograd, 16.6.2015 – Ministarstvo kulture i informisanja podržava oštre reakcije novinarskih udruženja povodom izveštavanja pojedinih medija o tragičnoj smrti dvanaestogodišnjeg S. I. i najavljuje da će, u okviru svojih nadležnosti, preduzeti sve zakonom propisane mere protiv odgovornih lica zbog kršenja odredbi Zakona o javnom informisanju i medijima.

Ministarstvo još jednom apeluje na urednike i novinare da se pridržavaju Kodeksa novinara, koji propisuje etičke standarde profesionalnog postupanja novinara.

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje svaki pokušaj kršenja medijskih zakona, naročito u slučajevima ugrožavanja prava maloletnika. Nedopustivo je i nemoralno graditi tiraže i podizati rejtinge ugrožavanjem ljudskih prava i stvaranjem atmosfere rijalitija od jedne porodične tragedije.

Print Friendly, PDF & Email