Mali: Cilj nam je uspešna privatizacija Studija B

Agencija za privatizaciju objaviće sutra javni poziv za privatizaciju Radio-televizije Studio B

24. Jun 2015

Reading Time: < 1 minute

Agencija za privatizaciju objaviće sutra javni poziv za privatizaciju Radio-televizije Studio B, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dodao da je cilj tog posla uspešna privatizacija i održavanje kontinuiteta iste delatnosti.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, gradonačelnik Mali je istakao da je metod i model privatizacije prodaja kapitala po početnoj ceni, koja predstavlja sto odsto od procenjene vrednosti kapitala, a da će prodajna cena biti rezultat javnog nadmetanja.Mali je podsetio da je Skupština grada usvojila model privatizacije u skladu sa predlogom i preporukom Ministarstva privrede i da je Zakon o javnom informisanju i medijima ispunjen u potpunosti.

“Grad Beograd je svojim primerom pokazao da je u koordinaciji sa svojim javnim preduzećem i ažurnim donošenjem odluka uspeo da u zakonom predviđenom roku stvori uslove za početak privatizacije. Naš je cilj uspešna privatizacija i održavanje kontinuiteta iste delatnosti, a ne vlasnička struktura. Lokalna samouprava mora da izađe iz medija i na tom putu Beograd će poštovati svaki korak u tom procesu”, rekao je Mali.

On je dodao da je to jasna poruka da kroz vlasnički strukturu grad ne želi da utiče na uređivačku politiku medija i ocenio da je Studio B zaštitni znak Beograda i da on mora da ostane medij koji profesionalno, pravovremeno i objektivno izveštava Beograđane.

“Agencija za privatizaciju će, prilikom objave javnog poziva, propisati jasne kriterijume za privatizaciju, koji će biti u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, a koji nalažu da se obezbede svi uslovi kako bi se narednih pet godina održao kontinuitet delatnosti koju Studio B sada obavlja”, dodaje se u saopštenju.

Beta

Print Friendly, PDF & Email