Radio Subotica i RTV Blace po drugi put na prodaju

Agencija za privatizaciju Srbije ponovo je danas oglasila prodaju Radio Subotice i Televizije Blace, pošto prvi pokušaj privatizacije nije uspeo.

25. Aug 2015

Reading Time: < 1 minute

Agencija za privatizaciju Srbije ponovo je danas oglasila prodaju Radio Subotice i Televizije Blace, pošto prvi pokušaj privatizacije nije uspeo.

Kako se navodi u javnom pozivu, početna cena 100 odsto kapitala Radio Subotice je 28.021 evro, odnosno 70 odsto procenjene vrednosti kapitala tog radija u vlasništvu Grada Subotice.

Radio Subotica program emituje gotovo pola veka, a trenutno ima 34 zaposlenih. U njemu rade redakcije na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a pored ta tri, program se emituje i na bunjevačkom i nemačkom jeziku.

Početna cena za 100 odsto kapitala Televizije Blace iznosi 2.563 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala tog preduzeća u vlasništvu Opštine Blace.

Televizija Blace ima dvoje zaposlenih.

Rok za podnošenje prijava za učešče u nadmetanju za te medije je 25. septembar, a ponude će biti otvorene 29. septembra u Agenciji za privatizaciju. ;

Javne licitacije medija počele su 6. avgusta, a po novim propisima 72 medija u vlasništvu države i lokalnih samouprava treba da budu privatizovana do kraja oktobra ove godine.

Ako do tada ne dobiju novog vlasnika, njihove akcije biće besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima. Ukoliko radnici to ne prihvate, medij će biti ugašen.

Do sada je prodato 15 medija.

BETA

Print Friendly, PDF & Email