NUNS poziva na seminar „Izveštavanje o korupciji“

Seminar u Novom Sadu od 7. do 9. oktobra, i u Beogradu od 12. do 15. oktobra

21. Sep 2015

Reading Time: 2 minutes

255x160_79864-nunsNezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD organizuje dva trodnevna seminara za novinara na temu „Izveštavanje o korupciji“.

Seminar u Novom Sadu, održaće se od 7. do 9. oktobra, u prostorijama Medija centra Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1).

Seminar na istu temu biće održan i u Beogradu, od 12. do 15. oktobra, u prostorijama NUNS-a (Resavska 28/II).

Predavači na seminaru:

Zlata Đorđević: Medijima i borbom protiv korupcije bavi se više od 15 godina. Učestovala u brojnim okruglim stolovima i seminarima kao organizator i predavač u organizaciji OEBS i nevladinog sektora. Od 2005. do 2010. učestvovala u radu vladine Komisije za kontrolu sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije. Bila deo radne grupe za izradu Zakona o Agenciji borbi protiv korupcije. Od aprila 2011. do aprila 2015. bila član Odbora Agencija za borbu protiv korupcije. Danas urednica u Blicu.

Nemanja Nenadić: Stručnjak u oblasti borbe protiv korupcije. Programski direktor Transparentnost Srbija (ogranak međunarodne organizacije Transparency International). Bio predavač na stotinama seminara i konferencija u Srbiji i inostranstvu, kao i na specijalističkim postdiplomskim studijama na Univerzitetu u Beogradu. Objavio desetine studija i analiza u Srbiji i inostranstvu, učestvovao u izradi strateških antikorupcijskih akata, zakona i podzakonskih propisa.

Zlatko Minić: U novinarstvu od 1994. U agenciji Beta bio urednik antikorupcijskog portala “Čiste ruke”, urednik unutrašnjopolitičke redakcije i zamenik glavnog urednika. Predavač na seminarima o etici u novinarstvu, korupciji i borbi protiv korupcije. Od 2012. stalno angažovan u Transparentnost Srbija. Kao predstavnik novinarskih udruženja, od 2009. do 2013. bio član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Učestvovao u izradi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.

Seminar u Novom Sadu namenjen je za ukupno 12 polaznika – šest iz Novog Sada, i šest iz drugih gradova Vojvodine. Na seminaru u Beogradu učestvovaće šest novinara iz Beograda i šest iz drugih krajeva Srbije. Prednost će imati novinara koji do sada nisu učestvovali u edukacijama u organizaciji NUNS-a i Ambasade SAD.

Organizatori plaćaju hotelski smeštaj za učesnike koji nisu iz Novog Sada i Beograda, kao i dnevnice svim polaznicima seminara.

Zainteresovani treba da popune Prijavni formular Novi Sad i pošalju ga elektronskom poštom na adresu sekretar@nuns.rs najkasnije do 02. oktobra 2015.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011/33 43 255 i 066/ 88 22 000.

Sekretarijat NUNS-a

Print Friendly, PDF & Email