NDNV poziva na protest „Novinari ne kleče“

Nezavisno društvo novinara Vojvodine poziva kolege novinare i medijske radnike, ali i ostale građane Novog Sada i Vojvodine, da se priključe protestu „Novinari ne kleče - Predsedniče Vlade, održite obećanje“, koji će biti održan u Novom Sadu u ponedeljak 11. januara 2016. godine, na Trgu slobode, sa početkom u 19 časova.

11. Jan 2016

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine poziva kolege novinare i medijske radnike, ali i ostale građane Novog Sada i Vojvodine, da se priključe protestu „Novinari ne kleče – Predsedniče Vlade, održite obećanje“, koji će biti održan u Novom Sadu u ponedeljak 11. januara 2016. godine, na Trgu slobode, sa početkom u 19 časova.

Ovo je treće protestno okupljanju medijskih profesionalaca sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je Bratislav Gašić smenjen, međutim, to ne može biti tačno, jer ministre smenjuje Narodna skupština na predlog premijera. Još 7. decembra je obećao da će pokrenuti proceduru za smenu Gašića, ali to još uvek nije učinjeno i Bratislav Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

NDNV vas poziva da zajedno pošaljemo poruku da se pod hitno mora okončati politikantski cirkus koji je usledio posle skandaloznog, seksističkog i anticivilizacijskog gesta ministra odbrane Bratislava Gašića, i da on mora pod hitno, bez odlaganja, biti smenjen.

Red je da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka održe bar jedno obećanje i da prestanu da relativizuju i opravdavaju ponašanje i ovog svog visokog funkcionera, kupujući vreme i verujući da će novinari i građani zaboraviti na ovaj incident.

Protesti „Novinari ne kleče“ održaće se istovremeno u nekoliko gradova, a na ulice će izaći kolege iz Beograda, Niša, Kragujevca, Subotice, Čačka, Bora, Mladenovca, Lazarevca, Kikinde, Vranja, Pančeva, Novog Pazara…

Vidimo se na Trgu slobode u 19h!
NDNV

Print Friendly, PDF & Email