Tamara Skrozza dobitnica nagrade “Jug Grizelj” za 2015. godinu

Ova nagrada dodeljuje se na najviše domete u istraživačkom novinarstvu u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među narodima.

28. Jan 2016

Reading Time: < 1 minute

skroza-naslovnaDobitnica nagrade “Jug Grizelj” za 2015. godinu je Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika Vreme, saopštio je Fond Jug Grizelj. Ova nagrada dodeljuje se na najviše domete u istraživačkom novinarstvu u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među narodima. Odluku o ovogodisnjem laureatu većinom glasova doneo je žiri Fonda u sastavu Lila Radonjić, Snježana Milivojević, Nebojša Grujčić, Elena Krstanovic-Grizelj i Antonela Riha.

Fond Jug Grizelj osnovali su l991.godine Grizeljevi prijatelji i kolege: Slavoljub Đukić, Milan Milošević, Dušan Simić, Stevan Nikšić i Aleksandar Nenadović i uz podršku porodice Juga Grizelja ustanovili godišnju novinarsku nagradu koja nosi njegovo ime, u želji da sačuvaju uspomenu na ovog uglednog beogradskog i jugoslovenskog novinara, kolumnistu, analitičara, reportera, filmskog scenaristu.

Print Friendly, PDF & Email