NUNS i NDNV: Cinično je kada Vučić brani novinare i medijske slobode

NUNS i NDNV smatraju da je cinizam ogromnih razmera kada predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić brani novinare i medijske slobode, s obzirom da je u pitanju prvi čovek vlasti koja godinama, kontinuirano ugrožava slobodu govora i prava novinara.

13. Apr 2016

Reading Time: < 1 minute

NUNS-i-NDNV-271x300Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je cinizam ogromnih razmera kada predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić brani novinare i medijske slobode, s obzirom da je u pitanju prvi čovek vlasti koja godinama, kontinuirano ugrožava slobodu govora i prava novinara.

NUNS i NDNV smatraju da je Vučić najveći krivac za izuzetno nizak nivo medijskih sloboda u zemlji i da su on i njegovi bliski saradnici razvili veoma štetne mehanizme za kontrolu medija i sputavanje kritičke misli.

NUNS i NDNV su danas osudili postupak direktora RTV-a Srđana Mihajlovića da kazni novinarku, ali smatramo da je Vučić poslednji čovek koji bi na medijskim slobodama trebalo da politički profitira.

NUNS i NDNV se nadaju da pogrešna odluka direktora RTV-a neće biti prilika da se poništi sve što je ovaj medijski javni servis učinio proteklih godina na povećanju kvaliteta svojih programa, odnosno da ovo neće biti povod da se pretvori u oružje u rukama vlasti.

Beograd – Novi Sad 13.04.2016.

Print Friendly, PDF & Email