“Mediji i decentralizacija” – Monitoring izveštavanja medija o decentralizaciji (mart – maj 2012.)

Istaživanje Nezavisnog društva novinara Vojvodine o izveštavanju medija o decentralizaciji, regionalizaciji i ustavno-pravnom položaju Vojvodine u predizbornom periodu rađeno je u dva navrata u periodu mart-maj 2012. godine u okviru projekta „Javna debata o decentralizaciji“ uz podršku NED fondacije...

11. May 2012

Reading Time: < 1 minute

Istaživanje Nezavisnog društva novinara Vojvodine o izveštavanju medija o decentralizaciji, regionalizaciji i ustavno-pravnom položaju Vojvodine u predizbornom periodu rađeno je u dva navrata u periodu mart-maj 2012. godine u okviru projekta „Javna debata o decentralizaciji“ uz podršku NED fondacije.

Cilj monitoringa bio je da prikaže glavne tendencije izveštavanja medija u Srbiji o temi decentralizacije, regionalizacije i položaja Autonomne pokrajine Vojvodine, bez obzira na njihov tiraž, vlasničku strukturu, profesionalne ili etičke standarde koje primenjuju.

Monitoring je obuhvatio dnevne i nedeljne novine i to: „Press“, „Kurir“, „Blic“, „Danas“, „Politika“, „Dnevnik“, kao i nedeljnike NIN, „Vreme“ i „Novi magazin“. Obuhvaćena su novosadska/vojvođanska izdanja dnevnih novinara iz Beograda i novosadsko izdanje „Dnevnika“.

Monitoring je rađen u dva vremenska perioda od marta do maja 2012. godine. Izveštaj monitoring koji je rađen tokom marta 2012. u celosti možete pogledati ovde, dok izveštaj monitoringa u periodu od 26. aprila do 3. maja 2012. godine možete pogledati ovde.

Print Friendly, PDF & Email