NDNV: Vlast da se ogradi od SNP “Naši”

koliko se vlast jasno ne ogradi od ovog zahteva SNP „Naših” i ukoliko ne preduzme mere u zaštitu ne samo slobode izražavanja već i lične bezbednosti novinara i NVO aktivista, smatraćemo da su oni saučesnici u „pogromu”

03. Dec 2012

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojhvodine nije iznenađeno zahtevom profašističke organizacije SNP “Naši” da se ugase “antisrpski mediji”, ali ukazuje na činjenicu da su u pitanju oni mediji koji imaju kakav-takav kritički otklon prema novoj vlasti u najnovijem “medijskom mraku” koji vlada Srbijom.

SNP “Naši” vraća retoriku iz devedesetih godina na scenu, međutim to je i logično jer se politika devedesetih, malo modifikovana, i vratila u Srbiju. Opet se na meti nalaze mediji koji nisu pod kontrolom ultranacionalističkog mejnstrima, kao i nevladine organizacije. Opet se javljaju organizacije koje sprovode politiku umesto nekoga drugoga.

Ukoliko se vlast jasno ne ogradi od ovog zahteva SNP „Naših” i ukoliko ne preduzme mere u zaštitu ne samo slobode izražavanja već i lične bezbednosti novinara i NVO aktivista, smatraćemo da su oni saučesnici u „pogromu”, pogotovo ako znamo da se u pojedinim mestima u Srbiji ova organizacija nalazi u neformalnoj koaliciji sa strankama vlasti.

NDNV

Print Friendly, PDF & Email