PROVALJENO U PROSTORIJE NDNV-A I KLUBA ODBORNIKA

Ima li provala veze sa kampanjom protiv NDNV-a?

14. Feb 2013

Reading Time: < 1 minute

Nepoznati počinioci provalili su sinoć u prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Kluba odbornika Skupštine grada Novog Sada.

Provala se desila oko 22 sata, kada se uključio alarm, a odmah potom su na lice mesta došli predstavnici NDNV-a, kao i osoba zadužena za Klub odbornika Skupštine grada, koji se nalazi odmah pored novinarskog udruženja.

Policija je izvršila uviđaj, uzela otiske prstiju sa lica mesta i najavila istragu oko ovog slučaja.

Ulazna vrata na NDNV-u su provaljena nasilno, tako da je štok potpuno izbijen iz zida. Provalnici su verovatno pobegli nakon što se uključio alarm.

U Klubu odbornika provaljena su takođe ulazna vrata, razbijen je jedan prozor i izvršena je premetačina, ali ništa vredno nije odneto.

U NDNV-u su kazali da se nadaju da slučaj provale u njihove prostorije nema veze sa kampanjom protiv ovog udruženja koju u poslednjih meseca dana vode pojedini mediji, kao i pojedine ekstremno desničarske organizacije.

Prostorije NDNV-a tri puta zaredom su obijane tokom 2008. godine, a pre toga bilo je još nekoliko slučajeva provala u kancelarije ovog udruženja. Počinioci nikada nisu pronađeni.

I u Klubu odbornika su kazali da su i ranije imali nekoliko slučajeva provala.

(NDNV)

Print Friendly, PDF & Email