Javna rasprava: Tabloidna stvarnost i odgovorno novinarstvo

Medijska koalicija u sredu 20. novembra organizuje javnu raspravu o kontroverznoj ulozi tabloidnog novinarstva u kreiranju društvenih procesa i demokratizaciji Srbije. U glavnom fokusu će biti odnos profesionalnog i tabloidnog novinarstva, tabloidne stvarnosti i realnih društvenih okolnosti koje građani proživljavaju, kao i kako će ovaj otvoreni sukob dugoročno uticati na srpsko društvo.

14. Nov 2013

Reading Time: < 1 minute

NOVI SAD – Medijska koalicija u sredu 20. novembra organizuje javnu raspravu o kontroverznoj ulozi tabloidnog novinarstva u kreiranju društvenih procesa i demokratizaciji Srbije. U glavnom fokusu će biti odnos profesionalnog i tabloidnog novinarstva, tabloidne stvarnosti i realnih društvenih okolnosti koje građani proživljavaju, kao i kako će ovaj otvoreni sukob dugoročno uticati na srpsko društvo.

Učesnici će diskutovati o tome da li su mediji partneri ili prepreka u demokratskim procesima. Govoriće o praksi Evropskog suda za ljudska prava i postojećim ograničenjima slobode izražavanja. Razgovaraće i o tome da li je tabloidna stvarnost veliki izazov ne samo za medije i medijske profesionalce, već i za društvo u celini.

Ova rasprava je druga u nizu od 12 događaja koji se organizuju u okviru Kampanje za medijsku pismenost Medijske koalicije koju podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) sa ciljem podizanja svesti javnosti o slobodnom i odgovornom novinarstvu i njegovoj važnosti za demokratizaciju društva.

Medijska koalicija je neformalno partnerstvo pet medijskih organizacija: Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacije lokalnih nezavisnih medija (Lokal pres) i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

KO:                 Snježana Milivojević, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu
Boban Tomić, član UO ANEM-a i docent na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum
Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije
Dinko Gruhonjić, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine
Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije
Snežana Milošević, generalni sekretar Asocijacije lokalnih nezavisnih medija Lokal pres

ŠTA:               Javna rasprava Tabloidna stvarnost i odgovorno novinarstvo

KADA:            Sreda, 20. november 2013, 11:00 časova

GDE:              Medija centar Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, 3/I Zmaj Jovina, Novi Sad

KONTAKT:   Duško Medić, koordinator Medijske koalicije

                              Tel: (021) 472-3180 E-mail: dusko.medic@gmail.com

Poziv za medije u word formatu preuzmite ovde.

Print Friendly, PDF & Email