Home » Vesti

Kikindske obeležavaju 700. broj

Submitted by on 16. март 2012. – 11:13 AMNo Comment

Nedeljnik Kikindske obeležiće danas 700. broj organizovanjem radionica o istraživačkom i internetskom novinarstvu za mlade Kikinde, Novog Sada i Beograda.

Radionice će voditi novinari Brankica Stanković, Branko Čečen i Nevena Ršumović.

Prvi broj Kikindskih izašao je početkom oktobra 1998. godine, a tokom 2000. godine redakcija se našla na udaru režima Slobodana Miloševića i represivnog Zakona o informisanju.

Tada su ove novine bile najkažnjavaniji loklani medij u Srbiji, a glavni urednik Željko Bodrožić najkažnjavaniji novinar i urednik u Srbiji.

Ekipu Kikindskih od prvog broja predvodi Željko Bodrožić, a čine je Mila Melank, Miroslav Dragin, Jovan Gvero, Srđan Tešin, Mića Vujičić, Vladislav Vujin i mnogi drugi.

Današnje radionice Kikindske organizuju u saradnji sa Nezavisnim društvom novinara Vojvodine i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije.

Radionice će se održati u Mokrinu, na imanju Tera Panonika (Terra Panonica), a taj objekat je dobitnik prestižnih arhitektonskih priznanja.

Celo imanje u Mokrinu je zamišljeno kao kompleks u kojem će se održavati razni umetnički i kulturni kampovi i seminari za mlade iz regiona bivše Jugoslavije.

Osnivač Tera Panonike je Branimir Brkljač, biznismen rodom iz Kikinde i suvlasnik kompanije Studio Moderna iz Ljubljane.

(NDNV)

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.