Home » Vesti

Nagrađeni najbolji mladi novinari

Submitted by on 30. децембар 2011. – 12:23 PMNo Comment

NOVI SAD, 30. decembra 2011. – Na novogodišnjem prijemu za predstavnike medija u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić uručio je Godišnju nagradu za najboljeg mladog novinara u Novom Sadu za 2011.

Dejanu Stojičiću novinaru Radia 021, kao i poklon pohvaljenom mladom novinaru radia Novi Sad Norbertu Šinkoviću. Tom prilikom gradonačelnik se zahvalio predstavnicima medija što prate rad gradske vlasti i izveštavaju javnost o važnim projektima.

– Očekujem da ćemo u narednoj godini imati podjednako dobru saradnju i da ćemo, mi kao izvršioci odluka i zakona, vi kao budni kritičari, zajedno doprineti stvaranju boljeg društva. Svi mi koji se bavimo javnim poslom imamo odgovoran zadatak a to je da stvari menjamo na bolje i da uvek vodimo računa o opštem interesu. To nije ni malo jednostavno i potrebno je mnogo zalaganja, truda i odricanja. Izuzetna mi je čast što imam priliku da uručim nagradu najboljem mladom novinaru, jer jako je važno da skrećemo pažnju javnosti na prave vrednosti i da uvek pohvalimo one koji to zaslužuju – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Dejan Stojčić rekao je da mu nagrada mnogo znači i da mu je drago što neko primećuje napore novinara da dobro rade svoj posao u vremenu, kako je ocenio, medijske krize i velikih pritisaka na medije, a Norbert Šinković je naglasio da je jako važno što je ovakvo priznanje dobio novinar manjinske redakcije.

Prema rečima prof. dr Dubravke Valić Nedeljković Novosadska novinarska škola i Grad Novi Sad tradicionalno dodeljuju ova priznanja kako bi skrenuli pažnju na mlade novinare, koji svakodnevno kvalitetnim sadržajima iz različitih oblasti ispunjavaju medijski program, a koji ostaju ne primećeni. U sastavu komisije za dodelu priznanja bili su predsednik komisije doc. dr Dejan Pralica (Filozovski fakultet), i članovi Nedim Sejdinović, Sekretar NDNV, Agneš Ćurčić Asodi, Šef kancelarije NNSS.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.