Home » Vesti

NUNS objavljuje konkurs za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo

Submitted by on 11. јануар 2012. – 12:12 PMNo Comment

Nagrada će se od ove godine dodeljivati u tri kategorije:

  1. Elektronski mediji (radio i televizija)
  2. Štampani mediji
  3. Onlajn mediji

U obzir dolaze radovi objavljeni u medijima Srbije od 1. aprila 2011. do 1. aprila 2012. godine. U konkurenciji će biti svi radovi koji budu poslati do 3. aprila 2012. godine. Radove može prijaviti sam autor ili kolega, bez drugih ograničenja. Molimo učesnike da radove pošalju što pre, kako bi žiri imao potrebno vreme za rad.

Ove godine, NUNS će objaviti po tri nominovana rada u svakoj kategoriji, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po  1.200 američkih dolara.

Autorima nominovanih radova koji nisu iz Beograda, NUNS će nadoknaditi troškove putovanja i obezbediti prenoćište u glavnom gradu, zbog prisustva ceremoniji dodele nagrada.

Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečanosti dodele nagrada koja će se odigrati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Kao i do sada, godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo, NUNS organizuje u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Za tačnost sadržaja u novinarskim radovima, odgovaraju redakcije koje su ih objavile.

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 11. januara 2012.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.