Home » Vesti

Otkloniti sumnje oko prodaje medija

Submitted by on 30. децембар 2011. – 6:35 PMNo Comment

Asocijacija medija koja okuplja najveće izdavače u Srbiji, zatražila je maksimalno poštovanje javnog interesa u procesu promene vlasničke strukture i što brže otklanjanje sumnji o navodnim zakulisnim pokušajima prodaje, odnosno kupovine vlasničkih udela u „Politici“, „Večernjim novostima“ i novosadskom „Dnevniku“.

„Ne ulazeći u spekulacije o tome ko bi mogli da budu potencijalni prodavci i kupci vlasničkih udela u tim medijskim kućama, UO Asocijacije medija smatra da je država obavezna da sve organe i pojedince koji nju, kao jednog od suvlasnika, predstavljaju u ovim poslovima, obavezze na potpunu transparentnost, poštovanje zakona i procedura predviđenih ugovorima“, navodi se u saopštenju.

Svako drugačije ponašanje značilo bi da zakon krše oni koji su zaduženi za njihovo sprovođenje, a značilo bi i grubo narušavanje odnosa na medijskoj sceni Srbije i to u vreme kada je nedavno usvojenom Medijskom strategijom otvoren put za njenu konsolidaciju, ukazuje UO Asocijacije medija.

Beta

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.